Qəhvə ÇeşidləriBlog

Kofe həvəskarlarının çox sevdiyi Cappuccino

Table of Contents

Qəhvə və süd dünyada milyonlarla insan tərəfindən ən çox sevilən və tətbiq edilən birləşmələrdən biridir. ABŞ-da ən çox sevilən və istehlak edilən birləşmələr; yüngül kremli latte və kofelər. Fransa isti süd və dəmlənmiş qəhvə ilə hazırlanan Cafe Au Loit ilə tanındığı halda, Vyetnam şirinləşdirilmiş qatılaşdırılmış südlü qəhvəsi ilə tanınır.

Qəhvəyə süd əlavə etmək qəhvə mütəxəssisləri üçün mübahisəli mövzudur, çünki bir çox barista südün qəhvənin unikal dadına təsir etdiyini və qəhvənin dadından yayındırdığını iddia edir. Yəni həqiqətən belədir?

Bu yazıda baristaların və italyan coffeeshoplar siyahısının baş tacı olan şirin və məxmər dadı ilə kapuçinodan bəhs edəcəyik.

İlk öncə onu deyə bilərik ki, cappuccino 150-180 ml-də verilən kiçik və xoş bir qəhvədir.

Düzgün hazırlanmış kapuçino 1/3 espresso, 1/3 süd və qalan süd köpüyündən ibarətdir. Köpük təxminən 1 sm və bir qədər möhkəm olmalıdır.

Cappuccino
quru kapuçino

Quru Cappuccino

Quru Cappuccino ilə başlayırıq, çünki onu hazırlamaq daha asandır. Həmçinin, quru olması köpüyün daha qalın, daha sərt olması və südün espresso ilə qarışmaması deməkdir.

Hər şeydən əvvəl biz super espresso shot alırıq ki, bu da sağlam shot, yaxşı kapuçino üçün ən vacib tərkib hissəsidir!

İndi buxar qabınızı yarıya qədər südlə doldurun.

Buxar klapanını açaraq kiçik köpük hissəciklərini çıxardığınızdan əmin olun.

Buxar çubuğunun ucunu süd səthinin biraz altına qoyun və buxar klapanını açın. Südünüz köpüklənməyə yaxın olarkən, buxar çubuğunu yavaş-yavaş südün dərinliyinə daxil edin və qabda burulma yaratmağa çalışın. Bu, istədiyimiz yumşaq köpük təbəqəsini yaradacaqdır.

Sonra düz bir səthdə südünüzü köpürtdüyünüz qabın altını bir neçə dəfə döyün ki, kiçik baloncuklar yox olsun.

Sol əlinizdə stəkanı yavaşca əyərək, küpdəki südü yavaş-yavaş espressonun üzərinə tökün.

Küpəni dairəvi hərəkətlərlə stəkanın ətrafına yavaş-yavaş yayın və bərabər şəkildə paylayın.

Şüşə dolmağa yaxınlaşdıqca, stəkanı dik vəziyyətə qaldırın və qabda qalan köpüklə istədiyiniz formanı verin.

Nuş olsun.

Qaynaq:
How to Make Cappuccino

The Perfect Cappuccino

Uyğun Məqalələr

Back to top button