Blog

Coffeeshop açmazdan əvvəl mütləq bu yazını oxuyun!

Düşünürük ki, Bakı başda olmaqla Azərbaycanın hər yerində yaranan 3-cü nəsil qəhvəxanalardan xəbəriniz var. Bununla belə, bu keyfiyyətli kofeləri içmədən gününü başa vura bilməyən qəhvə həvəskarlarının sayı getdikcə artmaqdadır və keyfiyyətli qəhvənin sürətlə yüksələn tendensiyası var. Tələb-təklif münasibəti hələ də bərabərləşməyib və gözəl yer müəyyən edib işini layiqincə yerinə yetirən çayxanaların qarşısında növbələr yaranır, müştərilər qapıdan döndərilir.

Təbii ki, bu o demək deyil ki, biz qəhvəxana açaq , müştərilər doluşsun. Bununla bağlı nəzərə alınmalı bəzi əsas amillər var.

Yer

qəhvə dükkanı açmaq üçün əsas nüanslar

Açacağınız kafe və ya qəhvəxananın göz önündə bir yerdə olması çox vacibdir. Bu yolla siz müştərilərinizə take-away adlanan karton fincanlarda xidmət göstərməklə dövriyyənizi iki qat artırır və kafenizi nə qədər çox insan görsə, bir o qədər potensial müştəriləriniz olur.

Universitetlərə və iş mərkəzlərinə yaxın olmaq sadiq müştəriləri yaratmaq baxımından çox yaxşı olacaq.

Qəhvə

qəhvə haqqında hər şey
qəhvə dükkanı üçün əsas nuanslar

Təbii ki, qəhvəxananızı ən mərkəzi nöqtədə qursanız belə, pis kofe təqdim etdikdən sonra bütün səyləriniz və pulunuz təəssüf ki, boşa çıxacaq. İndi bu qəhvəxanalara üz tutan müştərilər yaxşı kofe ilə pis kofeni bir-birindən ayırma səviyyəsinə çatıblar və onlar çayxanaları keyfiyyətli kofedən istifadə etməkdən və qəhvə çeşidlərini genişləndirməkdən başqa çarə qoymayıblar.

Odur ki, kafenizdə istifadə edəcəyiniz kofeni seçərkən bu biznesin peşəkarlarından dəstək alın. Öz fərdi qəhvə dənələri və qarışıqlarınızı yaradın.

Müştərilərinizə yalnız sizdə tapa biləcəkləri qəhvə təklif edin.

Barista

qəhvə dükkanı açmağın əsas nüansları-barista

Kafemizin yerini müəyyənləşdirdik, kofemizi seçdik, dəmlənmə və təqdimat vaxtı gəldi. İndiki vaxtda barista olduğunu iddia edən hər kəsin barista olduğuna inanmaq lazım deyil. Təəssüf ki, qəhvənin üzərinə ürək çəkməklə barista olmaq mümkün deyil. Təcrübəsiz bir barista, qəhvəxananızda ən keyfiyyətli qəhvədən istifadə etsəniz belə, səhv əməliyyatla qəhvənin dadını poza və müştərinizə dadsız bir qəhvə təqdim etmənizə səbəb ola bilər. Bu da öz növbəsində müştəri itirməyinizə və kafenizin boş qalmasına səbəb ola bilər. Bunun üçün təlim keçmiş, bilikli bir barista ilə işləməyiniz və qəhvənizin müəyyən standartdan aşağı düşməməsi üçün vacibdir.

Atmosfer

qəhvə dükkanı açmağın əsas sirrləri-atmosfer

Hamımız çölə çıxanda gözümüzün xoşuna gələn bir mühitdə oturmaq, xoş vaxt keçirmək istəyirik. Bunun üçün kafenizdə xoş atmosfer yaratmağınız çox vacibdir. Bundan əlavə, sizə məxsus konseptlə kafenizin atmosferinə hava qatsanız, əla olar.

Uyğun Məqalələr

Back to top button