Blog

Kofenin Yanında Hansı Desertlər Gedir?

Kofe təcrübənizi daha yüksək səviyyəyə qaldıracaq və qəhvənizi ən yaxşı şəkildə müşayiət edəcək desertlər axtarırsınız? Bu yazıda siz qəhvə ilə uyğun gələn desert variantlarını tapa bilərsiniz.

5 Qehve Deserti Resepti adlı yazıya keçid edib oxuya bilərsiniz.

Kofe Yanında Magnolia

Magnolia

Lazım olanlar:

  • Beş stəkan süd
  • Bir stəkan şəkər
  • Bir paket vanil
  • Bir yumurtanın sarısı
  • İki yemək qaşığı nişasta
  • İki xörək qaşığı un
  • Bir yarım çay stekanı qaymaq
  • Bir paket uşaq peçenyesi
  • 10-15 çiyələk

Hazırlanması:

Bir qaba yumurta sarısı, un, nişasta, şəkər və süd əlavə edin. Onların yaxşı qarışdığından əmin olun. Davamlı olaraq qarışdıraraq krem ​​konsistensiyasını əldə edin. Ocaqdan götürün və üzərinə vanil əlavə edin. İlıqlaşmaya başlayanda qaymaq ​​əlavə edib yaxşıca qarışdırın. Bu mərhələdə biskvitləri rondodan keçirin. Çiyələklərin gövdəsini götürün və istədiyiniz ölçüdə doğrayın. Soyudulmuş pudinqdən bir neçə qaşıq götürün. Bir fincanın altına tökün. Üstünə çiyələk və biskvitlə səpin. Bütün çiyələklər, pudinqlər və biskvitlər qurtarana qədər eyni prosesi davam etdirin. Soyuducuda üç saata qədər istirahət edin. Servis hissəsində müxtəlif meyvələrlə də bəzəyə bilərsiniz.

Profiterol

Profiterol

Lazım olanlar:

1 stəkan ilıq su
1 stəkan un
125 qram kərə yağı
3 yumurta

Profiterol kremi üçün

  • 500 ml süd
  • 3 xörək qaşığı un
  • 1,5 çay qaşığı toz şəkər
  • 1 paket vanil

Şokolad sousu üçün

  • 200 qram qaymaq
  • 220 qram tünd şokolad

Hazırlanması:

Əvvəlcə profiterolların kremini hazırlayın. Kremi hazırlamaq üçün qaba şəkər tozu, un, yumurta sarısı və südü əlavə edib ocağın üstünə qoyub qatı konsistensiya alana qədər daim qarışdıraraq bişirin. Sonra 1 paket vanilin əlavə edib yenidən qarışdırın. Kremi ocaqdan götürün və soyumağa qoyun. Sonra kremi sıxma torbasına doldurub 1 saat soyuducuda saxlayın. Profiterollar üçün xəmir hazırlamaq üçün bir qazanda kərə yağı və suyu qaynadın. Sonra 1 stəkan un əlavə edib 3-4 dəqiqə davamlı qarışdırın. Yığılmış xəmiri sobadan götürün, bir qaba qoyun və arabir qarışdıraraq 15 dəqiqə soyudun. Sonra 3 yumurta qırıb xəmirə yedizdirin.

Xəmir və yumurtanı qarışdırdıqdan sonra elastik bir xəmir əldə edəcəksiniz. Bu xəmiri sıxma torbasına qoyun və yağlı kağız qoyduğunuz nimçəyə qoz böyüklüyündə sıxıb əllərinizi isladaraq xəmiri hamarlayın. Tərkibi 180 dərəcə qızdırdığınız sobaya qoyun və təxminən 40 dəqiqə bişirin. Sobadan bişmiş profiterolları götürüb otaq temperaturunda soyudun. Sonra xəmirin altını bıçaqla deşib içinə hazırladığınız kremi qoyun. Kiçik bir qazanda tünd şokoladı kremlə birlikdə tamamilə əriyənə qədər bişirin və otaq temperaturunda soyudun. Son olaraq bu şokolad sousunu profiterolların üzərinə töküb, profiterollarınızı süfrəyə verin.

Trileçe

Trileçe

Lazım olanlar:

  • 1 stəkan un
  • 1 stəkan toz şəkər
  • 1 paket vanil
  • 4 yumurta
  • 1 paket qabartma tozu
  • 3 xörək qaşığı irmik
  • 1 çay stəkanı duru yağ

Şərbət üçün inqrediyentlər:

  • 4 stəkan süd
  • 200 ml qaymaq
  • 1 stəkan toz şəkər
  • 2 xörək qaşığı süd tozu

Karamel sousu üçün:

  • 1 xörək qaşığı marqarin
  • 5 xörək qaşığı toz şəkər
  • 1 paket qaymaq

Hazırlanması:

Yumurtaların sarısını və ağını ayrı qablara ayırın. Yumurta sarısına şəkər əlavə edin və yumurtalar ağarana qədər çalın. Sonra yağ, irmik, vanil qabartma tozu və unu əlavə edib çırpmağa davam edin. Nəhayət, köpüklü bir tutarlılığa çatana qədər döyülmüş yumurta ağlarını əlavə edin və çırpmağa davam edin. Sonra bu qarışığı əvvəlcədən isidilmiş 170 dərəcə sobaya qoyun və təxminən 40-45 dəqiqə bişirin. Trileçe şərbətini hazırlamaq üçün bir qaba süd, qaymaq, şəkər tozu və süd tozunu qoyun və bu inqrediyentləri köpüklənənə qədər çalın.

Sonra bu qarışığı soyuducuya qoyun və Trileçenin karamel sousunu hazırlamağa başlayın. Bunun üçün şəkəri karamelləşənə qədər qızdırın. Karamelize şəkərin üzərinə qaymaq ​​və marqarini əlavə edib qarışdırın. Sobadan götürdüyünüz tortu ilıq halda dilimləyin. Diş çöpü ilə deşiklər açıb soyuducuda saxladığınız şərbəti tökün ki, tort şərbətini yaxşı udsun. Keks şərbəti yaxşıca udulan zaman üzərinə hazırladığınız karamel sousunu qaşıqla əlavə edin. Trileçe servis edilməyə hazırdır. Nuş olsun.

Revani

Revani

Lazım olanlar:

  • 1 çay stekani toz şəkər
  • 3 yumurta
  • 1 çay stekani günəbaxan yağı
  • 1 stəkan irmik
  • 1 stəkan qatıq
  • 1,5 stəkan un
  • 1 paket vanil
  • 1 paket qabartma tozu

Revani şərbəti üçün:

  • 3 stəkan su
  • 2,5 stəkan toz şəkər
  • ½ limon suyu

Bəzəmək üçün:

  • 2 xörək qaşığı kokos

Hazırlanması:

İlk öncə revaninin şərbətini hazırlamaq üçün qazana 3 stəkan su və 2,5 stəkan şəkər tozunu töküb 30 dəqiqə vam odda qaynadın, sonra limon suyunu əlavə edin. Sonra ocaqdan götürüb soyumasını gözləyin. Bir qaba 3 yumurta və bir çay stəkan şəkər tozunu qoyun və şəkər əriyənə qədər mikserlə çalın. Sonra 1 stəkan qatıq, 1 stəkan irmik və 1 çay stəkan günəbaxanı əlavə edib yenidən qarışdırın. Sonda 1,5 stəkan un, qabartma tozu və vanili əlavə edib çırpmağa davam edin.

Sobaya davamlı şüşə qabı yağlayın və bu qarışığı içinə tökün. Şüşə qabı əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcə sobaya qoyun və təxminən 30 dəqiqə bişirin. Daha sonra sobadan götürdüyünüz revanini soyudun və üzərinə otaq temperaturunda soyutduğunuz şərbəti tökün. Revani şərbəti hopdurduqda, Revanini bıçaqla kvadratlara kəsin. Sonda revanini boşqaba götürüb üzərinə kokos səpərək süfrəyə verin.

Kadaif Dolması

Kadaif dolması

Lazım olanlar:

  • 250 qram təzə kadayıf
  • 2 yumurta
  • 1 stəkan qoz
  • 2 çay stekanı süd

Şərbət üçün:

  • 2 stəkan su
  • 3 stəkan toz şəkər
  • 3-4 damcı limon suyu

Kadaif dolmasını qızartmaq üçün:

  • 1,5 stəkan yağ

Bəzəmək üçün:

  • Fıstıq

Hazırlanması:

Kadaif dolmasından əvvəl şərbəti hazırlayın. Bunun üçün 3 stəkan şəkəri 2 stəkan su ilə orta odda qaynadın. Şəkər əridikdən sonra 5 dəqiqə daha qaynadın və sonra 3-4 damcı limon suyu əlavə edib qarışdırın. Təxminən 2 dəqiqə qaynadıqdan sonra ocaqdan götürün və şərbəti soyumağa qoyun. Yumurtaları bir qaba qoyun və yaxşıca çırpın. Yumurtalara süd əlavə edin, yaxşıca qarışdırın və kənara qoyun. Kiçik bir sous qabında yağı qızdırın.

Təzə kadayıfdan bir parça götürüb əl ilə hamarlayın. Kadaifin ucuna bir az qoz atın, qozun üstünə kadaifin üst hissəsini örtün. Baş barmağınızla möhkəm basaraq kadayıfı bükün. Sonra doldurulmuş kadaifi yumurtlı südə batırın və artıq yumurtanı axıtmaq üçün yumşaq bir şəkildə sıxın. Sonra doldurulmuş kadayıfı qızdırılan yağda çevirərək qovurun. Qızardılmış kadayıf içliklərini əvvəlcədən hazırladığınız soyuq şərbətin içinə qoyun və şərbətə hopana qədər 4-5 dəqiqə saxlayın. Sonra bütün kadayıf içliklərini bu şəkildə hazırlayın, süfrəyə qoyun və 10-15 dəqiqə dinləndirin. Doldurduğunuz kadayıfın üzərinə fıstıq səpərək süfrəyə verin.

Uyğun Məqalələr

Back to top button