Blog

Nitro Brew nədir? Nitro Brew Necə Hazırlanır?

Əksər insanlar üçün soyuq qəhvə ideyası o qədər də cəlbedici görünməyə bilər. Ancaq Nitro Cold Brew qəhvəsinə gəldikdə, bu fərqli bir hekayədir. Bu növ qəhvənin tərkibində azot var ki, bu da dadı hamar, qaymaqlı və dadlı edir. Yaxşı, Nitro Brew qəhvəsi necə hazırlanır?

Nitro Brew Coffee nədir?

Nitro Brew Coffee nədir?

Nitro Brew qəhvə azot qazı ilə dəmlənmiş soyuq qəhvədir. Azotlu qəhvə ilə adi soyuq dəmləmə arasında bir neçə fərq var. Nitro soyuq dəmləmə ilə adi soyuq dəmləmə arasındakı fərq, nitro soyuq dəmləmənin tərkibində azot qazı olmasıdır. Nitro soyuq dəmləmə kremli köpükə malik olduğundan, bu iki içkini vizual olaraq fərqli edir. Azot qazı da dadı dəyişir. Nitro soyuq dəmləməsi adi soyuq dəmləmədən bir qədər şirindir. Kiçik baloncuklar da nitro soyuq dəmləməyə kremli tekstura verir. Soyuq dəmlənmiş qəhvənin hər iki növü espresso və ya qara qəhvədən daha az turşuluğa və daha az aromatik birləşmələrə malikdir. Bu onlara digər buzlu qəhvə növlərindən fərqli bir ləzzət verir.

Evdə Latte Hazırlamaq – Mükəmməl Dad 2023 adlı yazıya keçid edib oxuya bilərsiniz.

Soyuq dəmlənmiş qəhvə inanılmaz dərəcədə təravətləndirir. Soyuq dəmlənmiş qəhvə hamar, az turşulu ləzzət profili təmin edir ki, bu da onu pəhrizlərində çox turşuya həssas olanlar üçün əla seçim edir. Bir çox insan soyuq dəmlənmiş qəhvəni xoşlayır, çünki o, təravətləndirici içkidir və az acıdır.

Azot qazı yüz illərdir ki, içkilərdə istifadə olunur. Sevdiyiniz pivələrdən bəzilərində tapa biləcəyiniz eyni şeydir. Qaz istehlak etmək üçün tamamilə təhlükəsizdir və karbon qazından daha yaxşı seçimdir. Əksər içkilər karbon dioksid qazından istifadə edərək, qazlı içkilər və adi pivələrə xas olan daha böyük baloncuklara səbəb olur. Qəhvəyə əlavə edilən azot qazı süd, şəkər və ya əvəzedicilər olmadan qaymaqlı və hamar tekstura yaradır. Azot əlavə etmək qəhvəyə bir qədər şirinlik qatır. Baloncuklar daha kiçikdir. Nitro Brew sevimli kofeindən həzz alaraq yüngül bir şey istəyənlər üçün mükəmməl alternativ içkidir!

Nitro qəhvə zəngin, köpüklü baloncukların mükəmməl balansıdır. Vizual olaraq cəlbedici bir görünüşə malikdir. Həmçinin, bu gözəl içkidən dadmaq gününüzü daha da yaxşılaşdıracaq, çünki o, nəinki gözəl dad verir, həm də nitro qəhvəyə baxmaq vizual cəlbedicilik yaradır.

Nitro Brew dadı necədir?

Nitro Brew dadı necədir?

Nitro qəhvə rəngsiz, qoxusuz qazlı azotla dəmlənmiş soyuq dəmlənmiş qəhvədir. Tipik soyuq dəmləmə kimi, azotla dəmlənmiş qəhvə son dərəcə hamardır və turşuluğu azdır, lakin unikal ipək hissi verir. O, sürətlə xüsusi qəhvə dünyasında üstünlük verilən qəhvə içkilərindən birinə çevrilir.

Nitro qəhvədə istifadə edilən azot bir qədər şirinlik əlavə etməklə yanaşı, qəhvənizin teksturasını və ağız hissini də yaxşılaşdırır. Üstəlik, nitro qəhvə kimi üyüdülmüş və soyuq dəmlənmiş qəhvələrin dad və aromanın yaxşılaşdığı sübut edilmişdir. Bir çox insanlar üçün bu təsir nitronu adi qəhvəyə yaxşı alternativ edir, çünki əlavə şəkəri lazımsız edir.

Əlavə edilmiş şəkər nəinki qəhvənizin kalorili məzmununu artırır və potensial olaraq çəki artımına səbəb ola bilər, həm də çox şəkər istehlakı uzunmüddətli sağlamlıq problemləri ilə də əlaqələndirilir. Əslində, araşdırmalar göstərir ki, yüksək miqdarda şəkər əlavə etmək ürək xəstəliyi, tip 2 diabet və hətta bəzi xərçəng növləri riskinin artması ilə əlaqələndirilə bilər.

Evdə Nitro Cold Brew Qəhvəsini Necə Hazırlamaq olar?

Evdə Nitro Cold Brew Qəhvəsini Necə Hazırlamaq olar?

Evdə nitro soyuq qəhvə hazırlamaqda ilk addım soyuq dəmlənmiş konsentrat əldə etməkdir. Soyuq dəmləndikdən sonra krem ​​şanti dispenserindən və azot patronlarından istifadə edərək içkinizi hazırlaya bilərsiniz. Bunun üçün addımlar:

  1. Qəhvələri üyüdün. Bir qəhvə dəyirmanı istifadə edərək, bütöv qovrulmuş qəhvə dənələrini orta qaba toxumaya qədər çəkin. Bir qəhvə mağazasından qəhvə alsanız, qaba üyüdülməsini istəyə və bunun soyuq dəmləmə üçün olduğunu elan edə bilərsiniz.
  2. Soyuq və ya otaq temperaturunda su ilə qarışdırın. Bir fincan üyüdülmüş qəhvənin üçdə birini yarım stəkan süzülmüş su ilə bir bankada və ya qəhvə saxlamaq üçün kifayət qədər böyük olan digər hermetik konteynerdə birləşdirin. Əgər qabınız hava keçirmirsə və ya bankada çox hava varsa, qəhvə oksidləşə və pis dad çıxara bilər. Alternativ olaraq, artıq hava həcmini minimuma endirmək və daha sonra qəhvə zəmilərini asanlıqla süzmək üçün French pressdə soyuq dəmləyə bilərsiniz.
  3. Qarışığı dəmləmək üçün buraxın. Qəhvəni otaq temperaturunda 12 saat və ya 24 saata qədər soyuducuda saxlayın.
  4. Qəhvə zəmisini süzün. Qəhvəni bir parça dəz və ya kağız qəhvə filtri ilə örtülmüş incə gözlü süzgəcdən süzün. İndi 1:1 qəhvə/su nisbətində su ilə birləşdirə biləcəyiniz soyuq dəmlənmiş qəhvə konsentratınız var.
  5. Qəhvə konsentratını su ilə qarışdırın. Evdə soyuq dəmləmə hazırladığınız zaman əslində etdiyiniz iş, əlavə su ilə yüngülləşdirilməli olan qəhvə konsentratıdır. 2 stəkan soyuq dəmləmə üçün 1 stəkan soyuq dəmləmə konsentratını 1 stəkan soyuq su ilə birləşdirin.
  6. Soyuq dəmlənməyə azot əlavə edin. Soyuq dəmlənmiş qəhvəni çırpılmış krem ​​qabına tökün və bağlayın. Azot oksidi kartuşu ilə doldurun və 30 saniyə silkələyin. Kanistr toxunana qədər 30 saniyə gözləyin. Yüngül şəkildə açaraq qəhvəni stəkana tökün.

Qəhvədən Həzz Almağınız üçün 10 Kitab adlı yazıya keçid edib oxuya bilərsiniz.

Uyğun Məqalələr

Back to top button