Blog

Qəhvə Üyüdən: Konik Üyüdücüylə və Dişli Üyüdücü Arasındakı Fərqlər

Qəhvə üyüdən dəyirmanlar əsasən üç model parçalayıcı qoşma aparatlardan ibarətdir. Bunlardan birincisi, həvəskar adlanan bıçaqlı məişət tipli üyüdücülərdir. Digəri təkər dişli və konik dişli dəyirmandır. Blender kimi işləyən bıçaqlı üyüdücülər bu gün bir çox yerlərdə sərfəli qiymətə satılır. Ancaq bunlar həvəskar məhsullardır. Siz incəliyi və qalınlığı tənzimləyə bilməzsiniz, onlar ardıcıl ölçüdə vahid üyütmə təmin edirlər. Bəs konus dəyirmanı ilə təkər dişli dəyirmanı arasındakı fərqlər nələrdir?

Profesional Qəhvə Dəmləmə Avadanlıqları Hansılardır? adlı yazıya keçid edib oxuya bilərsiniz.

Konik Qəhvə Üyüdənlə və Dişli Üyüdən Arasındakı Fərqlər

Konik dişli və düz dişli dəyirmanlar qəhvə sahəsində ən çox istifadə olunan avadanlıqlardır. Flat Burr və Conical Burr adlanan bu daşlama hissələri müxtəlif iş disiplinlərinə malikdir. Konik dişli dəyirmanda cazibə qüvvəsi paxlaların üyüdülməsini təmin edir. Təkər dişli dəyirmanında özəklər mərkəzdənqaçma qüvvəsinin dəstəyi ilə üyüdülür. Hansının daha yaxşı olduğunu soruşsanız, bunun dəqiq cavabı yoxdur, hər iki dəyirmana üstünlük verənlər var. Qəhvəni ləzzət və dad notları baxımından araşdırsaq, düz dişli dəyirmanların qəhvədəki notları daha yaxşı çıxardığı deyilir.

Təkər dişli dəyirmanı

Təkər dişli dəyirmanı

Təkər dişli dəyirmanları titan və poladdan hazırlanmış iki çentikli diskdən ibarətdir. Bu sikkələr bir-birinin tam əksi olaraq yerləşdirilib. Biri mühərrikin fırlanma oxunda, digəri isə yivli formada dəyirmanların yuxarı halqa hissəsinə bərkidilir. Bıçaqlar arasındakı məsafə torpaq nüvəsinin ölçüsünü müəyyən edir. Bu o deməkdir ki, disklər arasındakı boşluq artdıqca üyüdülmüş hissəciklər böyüyür. Disklər arasındakı boşluq azaldıqca üyüdülmüş hissəcik kiçilir. Bıçaqlar çox uzun müddət dayanmadan işləyirsə, həddindən artıq istiləşmə vəziyyəti yaranır və bu, qəhvənin dadını dəyişməyə səbəb olur. Buna görə də, düz bıçaqlı dəyirmanlar gündəlik istehlakın üç-dörd kiloqramdan çox olmadığı müəssisələr üçün idealdır. Bu dəyirmanlar 400 kiloqram istehlakdan sonra yoxlanılmalı və saxlanmalıdır.

Konik dəyirman

Konik dəyirman

Məlumdur ki, bu dəyirmanlar konusvari dəyirmanlar və təkər dişli dəyirmanları müqayisə edərkən daha yavaş sürətə malikdir. Bu tip bıçaqlar müxtəlif strukturlara malik iki hissədən ibarətdir. Birincisi motor şaftına sabitlənmişdir və konusvari bir quruluşa malikdir. Digəri xaricdən silindrikdir, lakin içəridən huni şəklindədir. Bu hissə əsasən dəyirmanların yuxarı hissəsinə bərkidilir. Konik dəyirmanlar strukturlarına görə daha aşağı fırlanma sürəti təklif edir. Buna görə də, öğütme zamanı daha az istilik baş verir. Konik dəyirmanlar texniki olaraq qəhvə istehlakının beş kiloqramdan çox olduğu müəssisələr üçün tövsiyə olunur. Eyni zamanda, 1200 kiloqram üyüdüldükdən sonra konusvari bıçaqlar dəyişdirilməli və dəyirmana müntəzəm qulluq aparılmalıdır.

Qəhvə üyütmək niyə lazımdır?

Aydındır ki, yaxşı qəhvə xammalın keyfiyyəti, onu necə üyütməyimiz, hansı konservasiyaya malik olması və hətta hansı temperaturda saxlanması kimi bir çox parametrlərdən asılıdır. Qəhvəni üyüdməkdənsə, özümüz üyütmək daha yaxşıdır, çünki lobya onları oksidləşmədən qoruyan və ətrini daha yaxşı saxlayan xarici təbəqəyə malikdir. Nəmlik və oksidləşmə onu korlayır və aromasını itirməsinə səbəb olur.

Buna görə təzə çəkilmiş qəhvə həmişə daha dadlıdır. Çünki heç bir xüsusiyyətini itirmir. Nəzərə alınacaq başqa bir şey də qəhvənin qalınlığıdır ki, bu da bir çox insanın diqqət etmədiyi məsələdir. Daha qaba və daha incə taxıllar var, buna görə də bizim zövqümüzə görə üyüdə bilən bir dəyirmanın olması həmişə yaxşıdır.

Qəhvə dəmləmə avadanlıqları- Evdə necə qəhvə dəmləmək olar? adlı yazıya keçid edib oxuya bilərsiniz.

Əl dəyirmanı yoxsa elektrik dəyirmanı?

Əl dəyirmanı

Hər ikisinin üstünlükləri və mənfi cəhətləri var. Məsələn, əl ilə işləyən üyüdücülər elektriklə müqayisədə daha bahalıdır, lakin onlar həm də tam istədiyiniz ləpəni üyütməyə imkan verir.

Əl ilə işləyən bir dəyirman almağa dəyər. Bununla biz axtardığımız dəqiq üyütmə səviyyəsinə nail ola bilərik, onlar da çox qızmır və uzunmüddətli istifadə təklif edir. Elektrik öğütücü ona heç bir səy göstərmək istəmədiyimiz zaman buna dəyər. İki növ var, bıçaqlı və dişli, ikincisi daha həssasdır. Digər əsas üstünlük sürətdir, çünki onlar əl ilə olandan daha qısa müddətdə üyüdülmə səviyyəsinə çatırlar. Qiymətlər dəyirman tipinə və markasına görə dəyişir.

Qəhvə dəyirmanı alarkən nələrə diqqət edilməlidir?

Satın alarkən səhv etməmək üçün bu növ məhsulda nələrə diqqət yetirməli olduğumuzu bilmək lazımdır:

  • Dizayn: Bu, hər bir istifadəçinin ən çox bəyəndiyi və mətbəxin dekorasiyasına ən uyğun olanı seçməli olduğu bir şeydir. Beləliklə, siz bu mövzuda azadsınız və bəyəndiyiniz dəyirmana investisiya edə bilərsiniz.
  • Tank: Fincanların adətən orta hesabla 5 ilə 7 qram arasında qəhvə tutduğunu nəzərə alsaq, çənin həcminin bizə ən uyğun olacağına qərar vermək lazımdır. Bu, gündə nə qədər qəhvə içdiyimizi bilmək və hər dəfə üyütmək istəmədiyimizi nəzərə almaqla əldə edilir.
  • Bıçaqlar və ya üyüdmə diskləri: Qəhvəmizi daha az üyüdməyi xoşlayırıqsa, ümumiyyətlə bıçaq dəyirmanı üzərində qərar verməliyik, lakin üyüdmə səviyyəsinin daha yüksək olmasını və qalınlığı seçməyimizə icazə versək, daha çox sayda məhsula müraciət edə bilərik. bıçaqlar.
  • İstifadəsi: İstifadəsi asan olan məhsulu almaq vacibdir. Ona görə də praktik şəkildə istifadə edəcəyiniz bir məhsul axtarmalısınız.
  • Təhlükəsizlik: İstənilən elektron cihaz təhlükəsiz olmalıdır. Bir çox təhlükəsizlik detallarına diqqət yetirməyə dəyər, məsələn, o, qapaq açıq vəziyyətdə işləməyinizə heç vaxt imkan vermir və güc artımlarına və ya orta dərəcədə uzun iş vaxtlarına tab gətirə bilər.

Uyğun Məqalələr

Back to top button