Blog

İsti havaların qəhrəmanı:Cold brew

Havaların isinməsi ilə istehlak vərdişlərimiz də dəyişir, isti istehlak etdiyimiz məhsullar soyuqla əvəz olunur, şübhəsiz; biz bunu sevirik, çünki onlar bizim ən böyük xilaskarlarımız olurlar. Yayda qəhvə həvəskarları olaraq, kofedən imtina etməyərək soyuq qəhvə istehlak etmək son bir neçə ildə kifayət qədər alışdığımız bir şeyə çevrilib desək, yanılmarıq. İstər buzla, istərsə də soyuqda içsək s, verdiyi mükəmməl ləzzətlə günümüzü daha da gözəlləşdirərkən, sıx istinin təsirini azaldır. Bəs bu soyuq qəhvə nədir? Necə dəmlənir?

İlk öncə onunla başlayaq ki, “cold Brew” deyilən qəhvə əslində ingiliscə “soyuq qəhvə” deməkdir. Nüfuzlu bir qardaş bunu ingiliscə tələffüz etdiyindən bu, kifayət qədər adi hala çevrildi və bir ifadə kimi həyatımıza daxil oldu. Soyuq qəhvənin adını ilk dəfə eşitdiyimiz zaman bu adın qəhvənin soyuq şəkildə verildiyi və içildiyi üçün verildiyini düşünsək də, əslində onun “soyuq qəhvə” və ya “soyuq dəmləmə” adlandırılmasının səbəbi bundan çox fərqlidir. . Qəhvə soyuq dəmlənir, yəni soyuq dəmləmə üsulundan istifadə olunur və heç bir qızdırıcı istifadə edilmir. Lobya və ya üyüdülmüş kimi aldığınız qəhvənizi evdə bir neçə dəqiqəyə dəmləyərək isti qəhvə əldə edə bilərsiniz, lakin soyuq dəmlənməyə gəlincə, hər şey bir az fərqli olur. Soyuq dəmləmə, qaba üyüdülmüş qəhvə dənələrinin təxminən 16-20 saat soyuq su ilə təmizlənməsi və sonra süzülməsi ilə əldə edilir.

Uyğun Məqalələr

Back to top button